Competitie

KADER

We willen dat iedereen zich ten volle kan ontplooien en ontwikkelen op elk wapen in het Vlaamse schermlandschap. Daarom voorzien we voor elk wapen een structuur, visie en mogelijkheid tot specifieke ondersteuning.

Vragen? info@vlaamseschermbond.be

WEDSTRIJDEN

A. Circuit Jeunes Lames

Dit competitieve circuit voor de U11 – U13 – 15 met klassement wordt gestuurd vanuit de Waalse federatie. Ondertussen zijn er ook al enkele Vlaamse schermclubs die ingetekend hebben op het circuit en dus zo een tornooi organiseren.

Dit nationale klassement is terug te vinden via OPHARDT-klassementen.

ophardt.online

B. Nationaal circuit

Dit nationaal circuit met klassement wordt vanuit de nationale koepelfederatie KBFS gestuurd.

Elk seizoen zullen er 3 nationaal circuit tornooien verspreid over België georganiseerd worden voor de leeftijdscategorieën U17 – U20/senioren, op elk wapen en elk geslacht.

Dit nationale klassement is terug te vinden via OPHARDT-klassementen.

ophardt.online

C. Belgisch kampioenschap

Elk seizoen zal er voor alle leeftijdscategorieën, man/vrouw en wapen vanaf U11 tot en met veteranen een Belgisch kampioenschap georganiseerd worden.

D. Internationaal schermen

De schermers die buitenlandse ambities hebben, kunnen ook hun horizonten verruimen met enkele buitenlandse tornooien. De doelen kunnen voor iedereen verschillend zijn van ervaring op doen tot deelname/prestatie op een EK of WK.

  • B-tornooien

Per seizoen worden er drie selectieve B-tornooien vastgelegd die ook meetellen voor onze internationale ranking.

  • EFC wedstrijden

Voor de categorie U17 is er een Europees circuit. Via een deelname gekoppeld aan prestatie kan je punten verdienen om in aanmerking te komen voor een EK of WK selectie.

Meer info EFC-wedstrijden Website for European Fencing | Eurofencing

Meer info op de nationale website = International | Kbfs Frbce (fencing-belgium.be)

  • FIE wedstrijden

Voor de categorie U20 en senioren is er een mondiaal circuit. Via een deelname gekoppeld aan prestatie kan je punten verdienen om in aanmerking te komen voor een EK of WK selectie.

Meer info EFC-wedstrijden INTERNATIONAL FENCING FEDERATION – The International Fencing Federation official website (fie.org)

Meer info op de nationale website = International | Kbfs Frbce (fencing-belgium.be).

Onze partners