Recreatie Schermen

Schermen is een sport voor iedereen, dit wil zeggen dat wij als federatie inzetten op zowel recreatief schermen als competitief schermen.

Voor het recreatieve schermen in Vlaanderen zijn er enkele initiatieven die de VSB in samenwerking met de clubs wil organiseren.

Jeugdwerking

JEUGDTRAININGEN

We slaan bruggen over de clubmuren heen en willen de jeugd laten samenkomen. De trainingen zullen op de 3 wapens op verschillende locaties doorgaan. Deze overkoepelende trainingen hebben twee belangrijke doelen.

  • We willen de jeugd samenbrengen en hen niet alleen tegen elkaar strijden maar ook elkaar versterken.
  • De aanwezige trainers een nieuwe kijk geven en inspiratie geven met betrekking tot leerstof, oefeningen, competitievormen, …
TALENT DAY

Dit evenement is voor jong en oud. De schermers kunnen zich uitleven op en naast de schermpiste maar ook voor de ouders, trainers en clubverantwoordelijken zijn er workshops voorzien.

We proberen elk jaar zo veel mogelijk mensen met de passie voor onze sport te verzamelen om er één groot evenement van te maken. Dit moet het jaarlijkse schermfeest worden!

VSB BEKER - jeugd

VSB BEKER - jeugd

De VSB-Beker ontmoetingen worden georganiseerd voor schermers met minder ervaring of nood aan competitie. Een schermer met een te competitief profiel zal dan ook niet mogen deelnemen aan een VSB-Beker. We zien deze ontmoetingen eerder als ‘gezamenlijke trainingen’ waarbij iedereen tot eenzelfde groep behoort, iedereen bijleert van elkaar en waarbij een trainer coacht over zijn clubgrenzen heen! Er is dus ook geen klassement of uitreiking op het einde van deze ontmoeting. Elk jaar zal de schermclub met het meeste aantal deelnames per wapen de VSB BEKER ontvangen.

Het is heel belangrijk dat de club begeleiding voorziet en dat de schermers op de juiste manier worden gecoacht zodat zij én hun tegenstrever van bij de eerste ontmoeting plezier beleven.

REGLEMENT VSB BEKER 2023-2024

CIRCUIT JEUNE LAMES

CIRCUIT JEUNE LAMES

Dit competitieve circuit met klassement wordt gestuurd vanuit de Waalse federatie. Ondertussen zijn er ook al enkele Vlaamse schermclubs die ingetekend hebben op het circuit en dus zo een tornooi organiseren.

Diploma VSB Beker

De trainers kunnen op het einde van het schermseizoen, na de laatste VSB Beker, een diploma bezorgen als extra motivatie. Klik op de onderstaande afbeelding om het sjabloon te downloaden, de naam van je schermer te schrijven en hem/haar te bezorgen.

Volwassenenwerking

VOLWASSENENTRAINING

We slaan bruggen over de clubmuren heen en willen de volwassenen laten samenkomen. Deze trainingen zullen op de 3 wapens op verschillende locaties doorgaan.

VSB BEKER – volwassenen

 De VSB-Beker ontmoetingen worden georganiseerd voor schermers met minder ervaring of nood aan competitie.

Vanaf seizoen 2022-2023 zijn we gestart met VSB BEKER VOLWASSENEN.

Dit initiatief loopt simultaan met de jeugd VSB BEKERS, ook de formule blijft dezelfde.

Meer specifieke informatie kunnen jullie vinden op onze OPHARDT kalender.

Vragen over Recreatie Schermen

 

Aarzel niet en stuur ons een bericht!

 

8 + 15 =