Regionaal scheidsrechter

 

SCHEIDSRECHTER Da

=

ARB Da

=

KANDIDAAT REGIONAAL SCHEIDSRECHTER

SCHEIDSRECHTER D

=

ARB D

=

REGIONAAL    SCHEIDSRECHTER

Om regionaal scheidsrechter te worden, dien je de volgende stappen te volgen:

  1. Het afleggen van een online THEORIE-EXAMEN op het platform Fencing Evolutions. Na het succesvol afronden van dit examen ontvang je de titel van Scheidsrechter Da, ook wel bekend als kandidaat regionaal scheidsrechter.
  2. Het verkrijgen van twee positieve EVALUATIES tijdens een VSB Beker of een CJL (Circuit Jeunes Lames). Na het behalen van deze evaluaties word je gepromoveerd tot Scheidsrechter D, oftewel regionaal scheidsrechter.

Hieronder vind je een lijst van de volgende categorieën:

  1. ARB Da: Deze categorie bestaat uit de personen die succesvol het theoretisch examen hebben afgelegd.
  2. Eerste evaluatie succesvol: Hier staan de personen vermeld die met succes hun eerste evaluatie hebben afgerond.
  3. Tweede evaluatie succesvol en gepromoveerd tot ARB D: Deze categorie omvat de personen die zowel hun tweede evaluatie met succes hebben afgerond als zijn gepromoveerd tot ARB D (regionaal scheidsrechter).

Regionaal Online Theorie Examen

 

Drie keer per jaar, heeft men één week de tijd om het theoretisch floret, degen en sabel online examen af te leggen (inschrijven bij meerdere wapens is mogelijk) op het online platform Fencing Evolutions.

Om aan het theoretisch examen deel te nemen, schrijf je je in door te klikken op de donkere blauwe balk van de examensessie van September, December of Maart hieronder. De DSKO Julie Groslambert maakt een account op het platform voor jou en schrijft je in bij de juiste examensessie. Je krijgt een bevestiging mail met een paswoord dat je daarna kan veranderen.

Examensessie van 24 tot 29 September 2024

Schrijf je HIER in voor het theoretisch online examen van September om KANDIDAAT REGIONAAL SCHEIDSRECHTER te worden en de evaluaties op VSB Beker en CJL te mogen afleggen om vervolgens Regionaal Scheidsrechter te worden

Examensessie van 3 December tot 8 December 2024

Schrijf je HIER in voor het theoretisch online examen van December om KANDIDAAT REGIONAAL SCHEIDSRECHTER te worden en de evaluaties op VSB Beker en CJL te mogen afleggen om vervolgens Regionaal Scheidsrechter te worden

Examensessie van 11 Maart tot 16 Maart 2025

Schrijf je HIER in voor het theoretisch online examen van December om KANDIDAAT REGIONAAL SCHEIDSRECHTER te worden en de evaluaties op VSB Beker en CJL te mogen afleggen om vervolgens Regionaal Scheidsrechter te worden

Evaluaties en Observaties op VSB Beker en CJL

 

Wanneer de kandidaat Regionaal Scheidsrechter zie klaar voelt – kan hij of zij zich laten evalueren op een VSB Beker of een CJL door een Scheidsrechtermentor. Zou de kandidaat zich niet klaar voelen, kan hij of zij gecoached worden op en VSB Beker of een CJL door een observatie aan te vragen. 

Op een VSB Beker zal de VSB een scheidsrechtermentor sturen die de evaluaties en observaties zal uitvoeren van de kandidaten Regionaal Scheidsrechter. Meld je hiervoor aan en neem contact op met de Directeur Sportkaderopleiding (DSKO) julie.groslambert@vlaamseschermbond.be. Ter plaatse moet de kandidaat minstens 2 poulerondes als scheidsrechter fungeren. Hij moet zich minstens 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd (appel) melden bij de scheidsrechtermentor, die een korte briefing zal geven.

Op een CJL zal de FFCEB zorgen voor een evaluator die de evaluaties en observaties zal uitvoeren van de kandidaten regionaal scheidsrechter. Meld je hiervoor aan en neem contact op met francois.mathis@ffceb.org. Onze Waalse collega stuurt de resultaten door naar de DSKO die de kandidaat Regionaal Scheidsrechter op de hoogte stelt.

Een evaluatie kan ook worden afgenomen tijdens een vergelijkbare wedstrijd, mits overeenstemming met de Directeur Sportkaderopleiding (DSKO).

Om de status van regionaal scheidsrechter te behalen, moeten de kandidaten twee positieve evaluaties ontvangen van twee verschillende scheidsrechtermentoren/evaluators. Dit moet gebeuren vóór een bepaalde deadline, namelijk 2 jaar na het succesvol afronden van het theoretisch examen.

 

In de “Infotheek – Scheidsrechter”, vind de kandidaat Regionaal Scheidsrechter de formulieren EVALUATIE en OBSERVATIE die hij kan doornemen. 

 

Op VSB Bekerwedstrijden en CJL-evenementen worden bepaalde schermregels aangepast aan het niveau van de schermer. Het is van groot belang dat een kandidaat regionaal scheidsrechter hiervan op de hoogte is en zich hierop voorbereidt. Dit stelt hen in staat om adequaat en consistent te kunnen beoordelen en beslissen tijdens de wedstrijden, rekening houdend met de specifieke omstandigheden en regels die op dat moment van toepassing zijn.

Versneld Traject

 

Er bestaat een VERSNELD TRAJECT voor schermers en trainers (+18 jaar) die internationale wedstrijden doen of hebben gedaan. Wanneer de kandidaat in aanmerking komt voor het versneld traject, dan moet hij of zij maar één evaluatie afleggen op een VSB Beker of een CJL. Natuurlijk moet de kandidaat de evaluatie met succes behalen. Zoniet, dan valt hij terug in het normaal traject.

 

Denk je dat je in aanmerking komt als schermer of als trainer? Stuur een korte scherm-CV op!

15 + 3 =