Scheidsrechtermentor

Sinds 2023 zijn er scheidsrechtermentors op de VSB BEKERS JEUGD, VOLWASSENEN EN VETERANEN (dienst en verplaatsing vergoed vanuit de VSB). Ze hebben verschillende functies, waaronder:

  • Kandidaten scheidsrechter Da EVALUEREN: als scheidsrechtermentor beoordelen ze de capaciteiten van de kandidaat 
  • Kandidaten scheidsrechter Da OBSERVEREN: als scheidsrechtermentor helpen ze de kandidaat en geef je hem feedback 
  • De rol van AFGEVAARDIGDE speelt: als scheidsrechtermentor helpen ze het algemeen verloop van het scheidsrechtergebeuren  

De Scheidsrechtermentor kan ook op een avondtraining in een SCHERMVERENIGING uitleg geven over de algemene en conventionele schermregels. Contacteer hiervoor DSKO: julie.groslambert@vlaamseschermbond.be

Scheidsrechtermentors 2023

Bekijk HIER welke scheidsrechtermentors aanwezig zullen zijn op de verschillende VSB Bekers in 2023.

 

Vanaf 2023 zullen de scheidsrechtermentoren gebruik maken van de Google Form versie van de Evaluatie en Observatie formulieren, wat een milieuvriendelijkere en gebruiksvriendelijkere optie is. Het is vereist dat een kandidaat regionaal scheidsrechter minstens 2 poulerondes als scheidsrechter fungeert.

Een scheidsrechtermentor verschijnt minstens 15 minuten voor aanvang van de VSB Beker (zie VSB Beker-uitnodiging op Ophardt) en verzorgt een korte briefing voor de aanwezige scheidsrechters, inclusief de kandidaat regionale scheidsrechters die een evaluatie of observatie hebben aangevraagd. Om de scheidsrechtermentor te ondersteunen, is hieronder een voorbeeld van een briefing voor de VSB Beker te vinden:

Op VSB Bekerwedstrijden en CJL-evenementen worden bepaalde schermregels aangepast aan het niveau van de schermer. Het is van groot belang dat de scheidsrechtermentors hiervan op de hoogte zijn.