VSB piraatjes – Kleuterschermen

Schermclubs die kleuterschermen reeds aanbieden: 

  • SK Herckenrode
  • De Maneschermer 
  • SG Klauwaerts 
  • SK Skirmjan 
  • SC Vast als Eik 

SGSC SK Het project VSB PIRAATJES wil van jonge kinderen in het algemeen betere bewegers maken en niet alleen betere schermers. We willen de kinderen op een laagdrempelige manier in contact laten komen met onze schermsport.

Het grote doel van dit project is de leeftijd van de beginnende schermers te verlagen. Bij de meeste clubs ligt de startleeftijd meestal rond de acht à tien jaar en dit zouden we omlaag willen halen naar ongeveer vier à vijf jaar. Op deze manier kunnen er extra groepjes gemaakt worden van jonge kinderen die daarna kunnen doorgroeien binnen de schermclub.

Het project heeft daarom ook de naam ‘VSB Piraatjes’ gekregen. Het creëren van een inlevingswereld door middel van verschillende verhalen en thema’s die tijdens de trainingen gebruikt worden, kan de interesse van de kinderen wekken. Oefeningen zullen dan ook binnen dit thema uitgewerkt worden. Op deze manier werken de kinderen aan hun fysieke ontwikkeling, zijn ze actief aan het sporten en  leren ze schermen op een aangename manier.

4-5 jaar
6-7 jaar
Kleuters 6-7 jaar
8-9 jaar

De volledige handleiding over dit project volgt nog in september 2021. 
Vragen over dit project? Neem contact op met Wojtek Van Barneveld. 

Wojtek.vanbarneveld@vlaamseschermbond.be

 

Onze partners