Vzw/vrijwilligers

VZW

Is je sportclub een vzw of wens je om met je sportclub spoedig over te gaan naar een vzw-structuur? Neem dan zeker een kijkje op de onderstaande links. Je vindt er alle nodige informatie i.v.m. een vzw. zodat je voldoet aan alle nodige administratieve verplichtingen, je op de hoogte blijft van de meest recente regelgeving en vaak vind je er interessante bijscholingen.

VRIJWILLIGER

Sportclubbestuurders zijn niet alleen vrijwilligers, ze zorgen bovendien ook voor het samenstellen, motiveren en coachen van een coherent team van vrijwilligers bestaande uit de meest uiteenlopende taken. De onderstaande links bezorgen je een schat aan informatie i.v.m. vrijwilligerswerk evenals sjablonen of een toolbox om snel en handig aan de slag te gaan.

VERENIGINGSWERKER

De meeste sportclubs hebben vaak een intensieve werking. Om hun medewerkers op een administratief makkelijke en correcte manier te vergoeden kunnen de sportclubs en de vrijwilligers kiezen voor het statuut van verenigingswerker. Dit statuut werd sinds 1 januari 2021 aangepast. De Vlaamse Sportfederatie rapporteert de meest recente aanpassingen i.v.m. dit statuut of bekijk het webinar.

De VSB zoekt jonge “schermleeuwen”!

De Vlaamse Sportfederatie lanceert het project Jonge Leeuwen, waarin 15 jongeren vanaf 1 januari 2022 de kans zullen krijgen om een vernieuwend sportidee uit te werken. De VSB is er van overtuigd dat onze schermsport vol zit met jongeren met goede ideeën. Durf jij het aan? Dien dan voor 1 December je projectidee in bij de VSB en inspireer de sportwereld.

Het beste project uit de voorselectie gaat door naar het sporttak overschrijdende project “Jonge Leeuwen” van de Vlaamse Sportfederatie, dat project wordt daar begeleid in een professioneel kader en komt in aanmerking voor mooie financiële prijzen.

Een onafhankelijke jury kiest aan het einde van het traject vier winnaars (in vier verschillende categorieën). De gelukkigen maken kans op een prijzenpot van 8.500 euro.

Heb je een goed idee en wil je er eens over “sparren” met een VSB medewerker neem dan vrijblijvend contact op met Wojtek van Barneveld.

julie.groslambert@vlaamseschermond.be

Via de website van Jonge Leeuwen vind je alle informatie over het project van de Vlaamse Sportfederatie.

Bijkomende vragen? 

info@vlaamseschermbond.be

Onze partners