Vzw/vrijwilligers

VZW

Is je sportclub een vzw of wens je om met je sportclub spoedig over te gaan naar een vzw-structuur? Neem dan zeker een kijkje op de onderstaande links. Je vindt er alle nodige informatie i.v.m. een vzw. zodat je voldoet aan alle nodige administratieve verplichtingen, je op de hoogte blijft van de meest recente regelgeving en vaak vind je er interessante bijscholingen.

VRIJWILLIGER

Sportclubbestuurders zijn niet alleen vrijwilligers, ze zorgen bovendien ook voor het samenstellen, motiveren en coachen van een coherent team van vrijwilligers bestaande uit de meest uiteenlopende taken. De onderstaande links bezorgen je een schat aan informatie i.v.m. vrijwilligerswerk evenals sjablonen of een toolbox om snel en handig aan de slag te gaan.

VERENIGINGSWERKER

De meeste sportclubs hebben vaak een intensieve werking. Om hun medewerkers op een administratief makkelijke en correcte manier te vergoeden kunnen de sportclubs en de vrijwilligers kiezen voor het statuut van verenigingswerker. Dit statuut werd sinds 1 januari 2021 aangepast. De Vlaamse Sportfederatie rapporteert de meest recente aanpassingen i.v.m. dit statuut of bekijk het webinar.

Bijkomende vragen? 

info@vlaamseschermbond.be