Home E Nieuws E VSB Stage 19-20 & 21 Augustus 2022

VSB Stage 19-20 & 21 Augustus 2022

[

Geschreven door Mathias Huybens

27 april, 2022

Op 1,2 & 3 april vond de eerste ‘Vlaamse trainingsstage’ op floret en degen plaats. 45 schermers uit Vlaanderen, Wallonië en Nederland waren aanwezig. Behalve schermtraining was er ook ruimte voor trainersbijscholing, trainersopleiding en opleiding voor scheidsrechters. Een zeer positieve en productieve vibe. Op 19,20 & 21 augustus zal trainingsstage 2 plaatsvinden op domein Puyenbroeck in Wachtebeke.

  • Wapen sabel zal worden toegevoegd
  • Diverse workshops zoals voeding, periodisering, sportpsychologie e.a. zullen aan bod komen
  • Incl. of excl. maaltijden mogelijk

Het zwaartepunt van de stage ligt bij zowel floret, degen als sabel op wedstrijdgerichte schermers in de leeftijd U17, U20 en senioren. U15 zijn welkom, maar alleen indien de capaciteit het toelaat. Bij volledige invulling van de capaciteit geldt deelname criterium op basis van de ranglijst, waarbij een evenwichtige verdeling in leeftijd/geslacht/niveau zal worden gezocht. Om het trainingsniveau en diversiteit te vergroten zal er wederom samenwerking worden gezocht met Waalse & buitenlandse schermers, clubs en coaches.

De trainingen zullen worden verzorgd door een “kernteam” van Belgische trainers aangevuld met buitenlandse gasttrainers. Tijdens de stage zullen conditietraining, voetenwerk, scherm specifieke training en individuele lessen aan bod komen. Tijdens stage 2 zal er wederom een Trainersbijscholing worden aangeboden op alle wapens. Deze bijscholing zal kosteloos worden aangeboden en plaatsvinden op zaterdag 20 augustus 14:00-17:00h. Aanmeldingen via email: wojtek.vanbarneveld@vlaamseschermbond.be

In combinatie met de stage zal er op zaterdag 20 augustus 19:00 een “Informatieavond internationaal schermen” plaatsvinden. Tijdens deze avond zal er vooruit worden geblikt naar het nieuwe internationale schermseizoen en zal het VSB beleid m.b.t. selectie, ploegenwerkingen, ondersteuning etc. worden gepresenteerd. Uiteraard zal er de mogelijkheid zijn tot het stellen van vragen en geven van feedback. Deze bijeenkomst is open voor schermers, coaches, clubvertegenwoordigers en ouders.

Lees ook

Resultaten WK U17-U20 Riyadh

Resultaten WK U17-U20 Riyadh

Afgelopen dagen stonden de Wereldkampioenschappen U17 en U20 op het programma in Riyadh, de hoofdstad van Saoedi-Arabië. Team Belgium kwam met een...

Lees meer

Onze partners