Home E Nieuws E Workshops Integriteit -Sport met grenzen & Aan de slag als Club-Api

Workshops Integriteit -Sport met grenzen & Aan de slag als Club-Api

[

Geschreven door Mathias Huybens

20 oktober, 2022

In de schermsport hechten we veel belang aan integriteit en wensen we grensoverschrijdend gedrag tijdig te kunnen detecteren en er gepast op te kunnen reageren. De VSB streeft ernaar om ervoor te zorgen dat elke schermclub over minstens één club-Api beschikt.

Wil je graag je schermclub ondersteunen door te fungeren als Aanspreekpunt Integriteit? Dat kan!

De VSB organiseert hiervoor twee workshops zodat je nadien alle elementen in handen hebt om je club te helpen een integriteitsbeleid uit te bouwen en sporters te kunnen ondersteunen die je om raad komen vragen.

In de workshop ‘Sport met grenzen’ leer je alles wat te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag en maak je kennis met het vlaggensysteem om de ernst van situaties goed te kunnen inschatten.

In de workshop ‘Aan de slag als club-Api’ leer je een goed handelingsprotocol om gepast op situaties te reageren en maak je kennis met heel wat hulporganisaties zodat je sporters die raad komen vragen kan doorverwijzen.

Schrijf tijdig in want de plaatsen zijn beperkt!

Deze bijscholingen zijn gratis voor de leden van de Vlaamse Schermbond!

Door het volgen van deze bijscholingen geef je jouw club ook een goeie boost bij deelname aan het Gemaskerd Plan!

Lees ook

Resultaten EK U17-U20 Napels

Resultaten EK U17-U20 Napels

Afgelopen dagen stonden de Europese kampioenschappen U17 en U20 op het programma in Napels. Team Belgium kwam met een selectie van 19 schermers op...

Lees meer

Onze partners